Suarez Datang Bukan untuk Gantikan Oezil

Suarez Datang Bukan untuk Gantikan Oezil

Suarez Datang Bukan untuk Gantikan Oezil

Suarez Datang Bukan untuk Gantikan Oezil

Kumpulan Agen Bola Online Terbaik, – Unai Emery menyanggah Arsenal mengambil Denis Suarez untuk menukar Mesut Oezil. Oezil masih tetap terpenting buat The Gunners.

Arsenal meminjam Suarez dari Barcelona dengan pilihan pembelian 20 juta pound sterling . Kehadiran pemain 25 tahun ini marak dimaksud untuk mengantikan peranan Oezil.

Playmaker asal Jerman itu sekarang penampilannya memang tengah alami penurunan. Oezil cuma dapat mengemas tiga gol serta satu assist dari 14 pertandingan di Liga Inggris musim ini.

Akan tetapi berita itu langsung dibantah oleh Unai Emery. Menurut dia Suarez diambil untuk meningkatkan kemampuan di bidang sayap serta bukan menukar peranan Oezil di tempat gelandang serang.

“Tidak ada yang beralih untuk Oezil, Suarez akan tiba kesini sebab kami mempunyai banyak permasalahan di sayap, kami tidak miliki pemain untuk bermain di bidang kanan atau kiri – itu fakta kami (meminjam Suarez),” tutur Emery seperti dikutip dari Sportskeeda.

Manajer asal Spanyol menjelaskan Oezil masih tetap jadi pemain terpenting di timnya. Dia pun masih tetap jadikan pemain 30 tahun ini menjadi kapten ke empat The Gunners.

“Saya fikir ini begitu jelas, Anda (alat)menyebutkannya tiap-tiap minggu. Kami mempunyai empat kapten, saya tidak paham apa Anda sempat hadir ke pertemuan wartawan saya. Tapi saya akan mengulanginya akan tetapi saya fikir yang lainnya tentu sudah mengetahui semua,” imbuhnya.

“Kapten pertama ialah Laurent Koscielny, ia alami cedera serta tidak dapat bermain. Yang ke-2 ialah Petr Cech, yang ke-3 ialah Aaron Ramsey, sesudahnya Mesut Oezil.”

“Saat ia (Oezil) bermain dengan Cech, Cech ialah kapten; saat ia bersama dengan Koscielny, Koscielny ialah kapten; saat ia bermain dengan Ramsey, Ramsey ialah kaptennya serta saat ia bermain, serta yang lainnya tidak jadi kapten, jadi Oezil ialah kapten kami,” demikian ia.